Nadelen van verfcoatings
Het oppervlak van de coating blijkt niet altijd zo te zijn, hoe het zou moeten zijn. Er kunnen kleine klontjes op verschijnen, klontjes, stuifmeel. Dit is meestal het gevolg van het gebruik van een vuile kwast of roller. Dit nadeel kunnen we relatief vroeg merken, in het proces van schilderen. Laten we eerst het gereedschap schoonmaken. Laten we rustig afwachten met het reeds geverfde oppervlak, tot het droog is. Daarna schuren we het met schuurpapier en bedekken het weer met een dun laagje verf.
penseelstrepen, zichtbaar op het geverfde oppervlak, ofwel aangeven dat de verkeerde borstel is geselecteerd (te hard), of erover, dat we de verf met een te dikke laag hebben aangebracht. ik zal je herinneren, dat een van de basisprincipes van schilderen, vooral met verven op oplosmiddelbasis, is, om ze in meerdere dunnere lagen aan te brengen, en niet – een dikke.
Slechte dekking manifesteert zich hierin, dat de kleur van de primer of ondergrond doorschijnt van onder de topcoat. We hebben met zoiets te maken, wanneer de verf op oplosmiddelbasis op de verkeerde primer werd aangebracht of er helemaal niet was. In dit geval schuren we het oppervlak en brengen we een nieuwe verflaag aan. Bij watergedragen verven is piercing meestal het gevolg van te weinig lagen. Je hoeft er alleen nog maar één op te zetten.
Het gebeurt, dat roestvlekken door de opgedroogde coating dringen, vocht, bitumineuze stoffen. Ze moesten van tevoren worden geïsoleerd, zoals eerder beschreven. We hebben niets anders meer, hoe het nu te doen en een extra laag verf aan te brengen.
Deze gebreken zijn eenvoudig op te lossen. Er zijn echter ook dergelijke, die alleen kan worden verwijderd door het oppervlak voorzichtig te schuren of zelfs de zojuist aangebrachte coating te verwijderen en opnieuw te schilderen.
Een daarvan is het afbladderen van de verf. Het komt naar hem toe, wanneer we het op een vochtige of stoffige ondergrond plaatsen. Soms verschijnt er een fijnmazig netwerk van scheuren. Het ontstaat dan, wanneer de volgende laag wordt aangebracht op de vorige die niet volledig droog is.
Er vormen zich bellen op het oppervlak, wanneer vocht of hars door hitte onder de verffilm sijpelt. Talloze kleine deukjes, zoals kraters vormen, als er waterdruppels op de pas geverfde plek neerslaan, de meest voorkomende dauw.
Gordijnvlekken kunnen ontstaan op verticale oppervlakken. Reden – te veel verftoepassing of slechte verfverdeling. Dezelfde fout met horizontale oppervlakken zorgt ervoor dat de verf op sommige plaatsen kreukt.