Vlekverwijdering
Textielvezels hebben tegenwoordig deze eigenschappen:, dat vlekverwijdering in bijna alle gevallen effectief is met eenvoudige maatregelen. Er zijn geen speciale chemicaliën nodig, die meestal niet in het huishouden zijn, en die bovendien vaak schadelijk zijn. Het is belangrijk om, om vlekken te verwijderen zodra ze verschijnen.
1. Ga als volgt verder:
Los vuil wordt opgezogen. Het oppervlak wordt bevochtigd met een spons, wrijf niet over de vlekken, gedroogde stoffen worden voorzichtig verwijderd met de achterkant van het mes. De vlek wordt opgelost met lauw water (zonder enige toevoegingen). De plaats is bevochtigd met schoon?, vochtige doek, geen wrijving.
2-3. In water onoplosbare stoffen kunnen over het algemeen worden verwijderd met tapijtschuimmiddelen. De gebruiksaanwijzing van de fabrikant moet worden gevolgd. In principe niet wrijven, maar drogen met een absorberende doek, meerdere keren herhalen, en dan stofzuigen met een stofzuiger.
4. Wanneer de vlek na deze drie fasen van de procedure nog niet is verdwenen, kant-en-klare vlekkenverwijderaar wordt gebruikt. Nooit rechtstreeks uit de fles aanbrengen, maar wanneer bevochtigd, witte doek.
Let er op, niet op nat tapijt lopen na het reinigen en verwijderen van vlekken. Spreid indien nodig schone doeken uit op vochtige plaatsen. Na het drogen moet het tapijt grondig worden geborsteld en afgestoft. Als speciale chemische vlekverwijderaars worden gebruikt voor zeer hardnekkige vlekken, er moet eerst een test worden uitgevoerd op een resttapijt van hetzelfde type.
Een specialist adviseert
De kauwgom wordt hard door het aanbrengen “een ijspak” (plastic zak met stukjes ijs), breekt met een kleine hamer en zuigt meteen met een stofzuiger.
Onoplosbare vlekken en beschadigingen
5. Restanten van dezelfde vloerbedekking worden gebruikt om kleine plekjes met onuitwisbare vlekken of diepere beschadigingen te herstellen.
6. Na het verwijderen van het beschadigde element wordt het bijpassende restant met plakband op de beschadigde plek gelijmd.